Wędzarnia Ogrodowa OLCHOWA OWD345L/110 60x60 GRILLPAL
Grudziądz / Tarpno Pokaż na mapie ›
Odświeżone: Piątek, 11 Kwiecień, 2025 07:23
2 183 zł
Szczegóły ogłoszenia
- Kategoria: Wypoczynek w ogrodzie / Grillowanie
- Stan:Nowe
- Cena: 2 183 zł
Opis oferty
Wędzarnia Ogrodowa OLCHA OWD345L/110 w różnych wielkościach oraz kolorach impregnowanego drewna.Jesteśmy producentem i dystrybutorem TYLKO i wyłącznie wysokiej jakości wędzarni. Dbamy skrupulatnie o wykonanie poszczególnych elementów.
Nie produkujemy tanich i kiepskich jakościowo towarów!!! Jeśli zauważyliście inne aukcje z podobną wędzarnią i zarazem tańszą, to najprawdopodobniej nie jest nasz oryginalny produkt. Wykonany często z gorszych jakościowo materiałów lub bez niektórych elementów wizualnych, bądź wzmacniających stabilność całej wędzarni oraz niższej klasy drewna.
Oferta wędzarni jest bez paleniska, rur i kolanka. Te produkty można również u nas zamówić.
Wędzarnia OLCHA OWD345L/110 z trójpoziomową komorą wędzarniczą o wysokości 110 cm wykonana jest z wytrzymałego, wyselekcjonowanego drewna olchy o grubości aż 2,2cm (drewno bez skaz). Dzięki niemu ma naturalny wygląd i niepowtarzalny charakter. W drzwiach znajduje się otwór do zamontowania termometru (w zestawie).
UWAGA: komora jest dwukrotnie impregnowana tylko z zewnątrz w celu ochrony drewna przed czynnikami zewnętrznymi.
Klient otrzymuje złożoną komorę wędzarniczą. Jest ona osadzona na kwadratowej, podstawie, do której przykręca się nogi (śruby w zestawie). Nogi wykonane są z profilu L z okrągłą podstawką u dołu dodatkowo wzmacniane. Wzmocnienia nóg mogą posłużyć za półkę.
W podstawę komory wbudowany jest deflektor dymu, który pozwala na równomierne rozprowadzenie dymu, a tym samym na równomierne wędzenie produktów.
Dach wędzarni jest, dwuspadowy i wykończony ozdobnymi uchwytami. Jest otwierany do góry. Można go zablokować w pozycji otwartej za pomocą dołączonego dodatkowego drążka wędzarniczego włożonego w tylną, część górnej ramki wędzarni.
W dachu znajdują się otwory z przysłonami, które pozwalają na regulację ilości dymu w komorze.
Do wędzarni rekomendujemy paleniska o odpowiedniej wydajności (DC35, H35), 2 rury doprowadzające dym do komory, składające się z dwóch odcinków – każda po 50 cm długości, montowane “na wcisk”. Łatwy montaż i demontaż. Rury montowane są bezpośrednio do podstawy komory wędzarniczej metalowym kolankiem.
Produkujemy różne inne modele i wzory wędzarni z sosny skandynawskiej odżywiczonej lub droższego drewna: olchy, buka czy też brzozy. Ponadto wykonujemy grube i ocieplane wędzarnie oraz typowe duże wędzarnie gastronomiczne. W ofercie posiadamy również wędzarnie metalowe.
UWAGA: proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię przed finalnym wędzeniem, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonek będzie bardziej wyrazisty.
Dane Techniczne:
- Zastosowanie: Wędzarnia idealna do wyrobu własnych wędlin, wędzonych serów i ryb.
- Materiał: Drewno olchowe
- Grubość deski: 2,2 cm
- Wymiary komory: Wysokość: 110 cm Szerokość: 60 cm Głębokość: 60 cm
- Pojemność komory: 345 litrów
- Wymiary zewn. dachu: Wysokość z rączką: 25 cm Szerokość: 64 cm Głębokość: 64,5 cm
- Wysokość nóg: 50 cm
DO WYBORU KOLOR IMPREGNACJI :
- sosna (odcienie żółtego),
- Teak (jasny odcień brązu),
- palisander (ciemny odcień brązu),
- mahoń (odcień czerwieni),
- bezbarwny,
- opalana z impregnacją bezbarwną (dopłata 50 zł).
UWAGA: w przypadku braku sprecyzowanego koloru impregnacji produkt będzie wysyłany losowo, bez informowania o kolorze.
W ZESTAWIE:
- czytelna instrukcja montażu wędzarni,
- komplet śrub do montażu + klucz płaski,
- 8 uniwersalnych haków typu S na wędzonki,
- 4 żerdzie do wieszania haczyków,
- okrągły termometr wędzarniczy do 120°C do zamontowania w drzwiach.
- książka o wędzeniu,
- przyprawy,
- zrębki wędzarnicze.
Wędzarnia posiada trzy poziomy wędzenia. Została dwukrotnie zaimpregnowana z zewnątrz w celu zabezpieczenia przed czynnikami atmosferycznymi. Komora jest już złożona, wystarczy położyć ją na drewnianym stoliku. W podstawie komory znajduje się deflektor umożliwiający równomierne rozprowadzanie dymu w komorze.
Dwuspadowy dach może posiadać wmontowany komin lub na życzenie przesłony do regulacji przepływu dymu pomalowane na czarno.
UWAGA: na początku proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonych produktów będzie bardziej wyrazisty.
Wszystkie modele produkujemy TANIEJ, ale bez paleniska rur i kolanka. Klient sam ma możliwość wyboru czy będzie to wędzarnia:
- elektryczna: dymogenerator, grzałka, sterownik,
- tradycyjna: palenisko, rury dymne, kolanko.
Polecamy kolanka oraz rury dymne fi 100 malowane czarną farbą żaroodporną do temperatury 600°C. Rury w odcinkach 1 m lub 0,5 m. Sugerujemy zakup rur: 1X 1 m + 1X 0,5 m, tak aby można było swobodnie regulować temperaturę w wędzarni oraz mieć możliwość wędzenia na ciepło i na zimno.
Okres oczekiwania na wędzarnię w skrajnych przypadkach do 5 dni.
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu

Grillpal
Konto prywatne
Na Lento.pl od 21 lip 2019
Strona użytkownika
- Wypromuj ogłoszenie
- Zgłoś naruszenie
- Drukuj ulotkę
- Edytuj/usuń ogłoszenie
- Udostępnij ogłoszenie
- Dodaj na Facebook